Despre noi - AFC - Asia Flavour Company
 
 
 
 

Despre noi

Nume:

A.F.C - Asia Flavour Company: o companie de aromă Asiatică

Produs:

A.F.C - Asia Food Cooking: mâncare asiatică gătită.

Filosofie:

Mâncarea, reprezintă civilizaţia şi cultura fiecărei regiuni, ţări sau continent. Fiecare dintre ele au obiceiuri aparte, dar şi gusturi şi arome diferite. Acest lucru s-a născut din experienţa vieţii, a condiţiei economice şi sociale, a obiceiurilor, aşezării geografice, precum şi a climei; el se dezvoltă continuu, o dată cu evoluţia omenirii.

Secole la rând, în Occident, s-a dezvoltat ştiinţa, în timp ce Orientul s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea spiritualităţii, a sufletului şi a naturii. Poate că şi din această cauză, în Asia a fost aprofundată gastronomia, cuprinzând o gamă extrem de variată de ingrediente şi arome.

A.F.C Asia Food Concept:

Cu o arhitectură unică, bazată pe principiile Feng-Shui (foc-pământ-metal-apă-lemn), cu o combinaţie Neo Clasică, aducem în Piteşti, un  colţ al Asiei, pe care publicul îl  poate avea la îndemână.

A.F.C. aduce sub acelaşi acoperiş mai multe bucătării din diferite colţuri ale Asiei, cum ar fi: Sushi Japonez, Satay sau Curry Thai, Wok China, Nem şi Pho Vietnam

Să întrebăm ? Ce este… ?

Hoisin Sos (Kong Pao): numit şi sos Peking, are o culoare roşu-maroniu, este dulce şi picant. Se prepară dintr-un amestec de boabe de soia, usuroi, ardei iuţi şi diverse condimente.

Nuoc mam - Sos de Peşte: este un sos specific vietnamez, care este servit frecvent ca şi condiment. La servire se prepară cu  zeamă de lămâie, zahăr şi apă. Gustul este sărat, dulce, acrişor şi iute.

Curcuma: este o plantă de origine asiatică; rădăcinile de curcuma au un gust aromat, iute. Se folosesc doar cele de culoare galben-intens.

Coriandru: coriandrul este o plantă aromată. Se folosesc fie frunzele proaspete, fie seminţele, care au un gust dulceag-amărui, cu o uşoară iuţeală.

Ghimbir (Ginger): este un condiment cu gust puternic şi iute, foarte utilizat în bucătăria asiatică, este recunoscut rolul terapeutic în diferite afecţiuni. Are o aromă răcoritoare, asemănătoare cu cea a citricelor.

Urechiuşe de lemn: ciupercă folosită foarte mult în bucătăria orientală, de culoare violacee şi brun-măslinie. Cresc pe lemnul copacilor.

Ciuperca aromată: este numită “Regele” sau “Monarhul ciupercilor”. Proaspătă sau uscată, este utilizată foarte mult în bucătăria din Asia de Est. Ciupercile pot fi servite în supă, prăjite sau fierte.

Start Anise: (Anasonă în stea) este fructul unui copac neobişnuit, sub forma unui stele cu 5 colţuri, se adaugă la carnea de vită şi de pui, este una din cele mai  celebre “Cinci Arome”. Medical este folosit pentru colici şi reumatism.

Sos Soia: (din Soia fermentată) au fost cele mai preferate condimente, de culoarea abanosului, sunt apreciate în întreaga lume. El stimulează apetitul şi conţine minerale, proteine şi vitamine indispensabile.

Wasabi: “hrean japonez”, rădăcina este folosită ca şi condiment şi are un gust extrem de puternic, se serveşte  împreună cu sosul de soia ca şi condiment alături de sushi sau sashimi. Uneori şi sosul de soia se amestecă formând un sos numit  wasabi-joyu.

Sos de stridii: este de culoare brună, preparat din stridii, saramură, arome şi conservanţi.

 
Comenzi telefonice:
0721 846 474
0248 224 444
Suport online

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Couldn't resolve host name

Filename: components/right.php

Line Number: 24

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://mail.opi.yahoo.com/online?u=afc.comenzi&m=a&t=1) [function.file-get-contents]: failed to open stream: operation failed

Filename: components/right.php

Line Number: 24